kiber cons

Construirea Viitorului.
Restaurarea Trecutului.

Membranele Bituminoase

În prezent acoperișurile cu membrane bituminoase pot fi recunoscute ca cea mai obișnuită metoda de impermeabilizare a acoperișurilor plate.
Aceste membrane sunt semnificativ superioare în calitate de materiale laminate, mai moderne pe bază de bitum și polimeri modificați. Toate variază în grosime, gradul de modificare a bitumului, materialul de armare și în consecință rezistența și durabilitatea. Consultanții noștri va vor ajuta cu alegerea materialului potrivit pentru locuința dumneavoastră, în funcție de buget, modul de exploatare și durata de viată dorită pentru acoperiș.

Cu o calitate adecvata a manoperei acoperișurile cu membrane bituminoase au o durata de viată de peste 25 de ani.

Greșeli fregvent întâlnite în execuția manoperei

O atenție sporită se acordă îmbinărilor dintre role si temperaturii de lucru, membrana trebuie sa se topească, se exclude arderea acesteia.
Principalele probleme sunt cauzate de îmbinarea suprafeței orizontale cu suprafața verticală: pereți, parapet, coșuri de fum și conducte de ventilație, prize de antenă ș.a.

Consecințele executării unei manopere de proastă calitate

  •  Apa odată ajunsă sub membrana bituminoasa, își face loc prin sinusuri găsite in beton si ajunge pana la zeci de metri distanta fata de punctul de intrare. Ceea ce face practice imposibil de găsit sursa apei. Ceea ce face practic imposibilă reparația locală.   
  • Acoperișurile plane sunt construite în straturi (termoizolare, sapa de panta ș.a.). Infiltrarea apei în termosistem, îi scade proprietățile, nu mai este eficient stratul de termoizolare. Dacă iarna apa îngheață și scade randamentul termic, vara acoperișul ajunge la temperaturi de +80 grade, ce face ca apa prinsă în termosistem să ajungă aproape de punctul de fierbere, creând presiune pe stratul hidroizolator, ce duce la fisurarea și desprinderea de pe stratul suport.
  • Apa se face simțită la nivelul construcției mai întâi prin apariția igrasiei si a mucegaiului, dar acestea reprezintă doar începutul procesului de degradare si partea mai puțin nociva.